2019-04-14
大半年前已经黎过呢间位于观塘的Manhattan Grill & Bar,觉得环境、食物同服务质素都好好,所以一直对佢地念念不忘!今晚放工就奖励下自己黎呢度叹番个高质西式晚餐餐牌更新左店员推荐佢地嘅生蚝新鲜又抵食,于是我地都嗌左两款蚝:美国泰勒太平洋石蚝入口creamy,蚝味颇浓郁,好新鲜同鲜甜美国君御蚝君御蚝size比另外一款大只,生蚝鲜味更突出,带有海水咸香蟹肉酿白菌白菌好新鲜juicy,面上酿满了蟹肉同芝士,啖啖蟹肉同芝士香!厨师好贴心地加左适量沙律菜同车厘茄,加添清新感觉,食起上黎冇咁腻焗芝士龙虾米多伴意大利饭半只开边龙虾都几大只,面头加左大量由芝士、杂菇、洋葱、鲜忌廉等等混合而成的酱汁,然后去焗香,金黄色的卖相非常诱人!龙虾肉都几厚身,好鲜甜,啖啖肉!意大利饭加入左龙虾汁一同煮制,散发着浓郁龙虾香气,饭粒有嚼口,呢个意大利饭非常出色!烧纽西兰深海金丝鱼柳鱼柳沾上蛋浆后煎香,内里鱼肉好嫩滑,颇有鱼鲜味!旁边仲有一大球黑松露薯蓉,好浓郁嘅黑松露味,薯蓉够晒饱肚芒果鲜忌廉蛋糕最后点少得甜品!呢个蛋糕嘅主要成份系芒果、鲜忌廉同海绵蛋糕,三款材料形成两层,口感层次都好丰富!芒果好香甜,
餐牌更新左
店员推荐佢地嘅生蚝新鲜又抵食,于是我地都嗌左两款蚝:
美国泰勒太平洋石蚝
入口creamy,蚝味颇浓郁,好新鲜同鲜甜
美国君御蚝
君御蚝size比另外一款大只,生蚝鲜味更突出,带有海水咸香
蟹肉酿白菌
焗芝士龙虾米多伴意大利饭
烧纽西兰深海金丝鱼柳
芒果鲜忌廉蛋糕
最后点少得甜品!呢个蛋糕嘅主要成份系芒果、鲜忌廉同海绵蛋糕,三款材料形成两层,口感层次都好丰富!芒果好香甜,海绵蛋糕好松软,但鲜忌廉略嫌略甜,整体不错