2013-01-08 90 浏览
终于有时间追加返预早庆祝既除夕饭. 呢日同屋企人去到一早book定既红粉佳人食晚饭.晚饭套餐有贵有平, 我地选左贵d既set, 一于好好兴祝. 因为唔知佢个餐好大份, 我地仲叫左两set三文鱼sashimi.三文鱼sashimi好好食, 三文鱼肥瘦分明, 颜色自然. 食落好香, 又新鲜又滑.餐包好脆! 食得出系好新鲜, 烘住出炉, 令我地食得好开心.我叫左既套餐有牛排鹅肝配酥皮龙虾汤. 酥皮龙虾汤普普通通. 够热够味, 不过无咩特别.牛排鹅肝就非常大份, 鹅肝煎得好香, 外层已经系脆脆地, 里面都几软滑. 牛排好肥大, 煮得够, 肉味都几浓郁, 份量都系佢最大卖点.羊排田螺既薯蓉系意外既诚意之作. 佢既薯蓉应该系有用牛油同酱汁煮过, 十分creamy. 羊排都几好食, 唔膻, 而且都好大份下. 田螺系比较细只, 但有奶油同烤, 好香好正.一齐既薯角都唔似系平时街买到既. 佢有一种特别既香味, 而且炸得脆脆, 入口而化.海鲜拼盘有烟肉, 带子串, 大虾, 龙虾同蟹脚. 佢唔到样样都有之余仲好大件, 又好食, 真系抵食.其中带子串热腾腾, 烧得两面金黄, 外脆内软. 泡沫三文鱼汤系好多人都

其中带子串热腾腾, 烧得两面金黄, 外脆内软.
泡沫三文鱼汤系好多人都介绍过, 不过好想写既系佢除左特别之外, 味道都好唔错. 一路饮浓浓既三文鱼汤, 你会食都佢既三文鱼粒, 仲有好似饮cino既香滑泡沫, 系一个好有趣既配搭.
猪排肠拼意粉系最失色既套餐. 猪排味道唔太浓, 而且唔滑. 意粉好多, 但系未煮得太熟, 有d硬.

我地当晚仲开左支house red wine, 好饮, 对于当晚食既红肉都好衬.
整体来讲, 呢间餐厅除左大大件食物之外, 仲有味道同浪漫气氛, 我觉得就算系俾$300一位都好抵食!
2012-12-28
  • 泡沬烟三文鱼忌廉汤