2023-10-04
📍House 000 Bistro 谂唔到同朋友去边度庆祝生日?可以嚟呢间性价比几高嘅西餐厅,英伦风嘅深色墙身浪漫有格调,不过留意返呢度系有服装要求㗎👗Dinner set $328/personStarter:哈密瓜火腿 配有机菜🍈🍖哈密瓜香甜,火腿咸香,上面仲有金泊点缀,超精致!特选生蚝2只🦪 (试食价$50)虽然size唔算大只,但仍然食得出佢嘅鲜甜🌊Soup:松露蘑菇汤🍄浓郁程度似食紧一碟蘑菇碎🤣椰菜花海鲜汤个人中意呢个多啲,超出椰菜花味而且味道鲜甜,好特别!Main course:香煎法式鸭胸 配新鲜蓝莓酱 🦆🫐最令我惊喜同最钟意嘅一道菜!鸭胸用慢煮嘅方式去保持肉质嫩滑,蓝莓酱都系佢哋自家制造嘅,一咸一甜嘅口感出奇哋夹🙊Daily dessert:最底层系啫哩,中间有粒粒爆珠,配以红火龙果同芒果🥭,整体几fresh✨卡邦尼意粉🧀🍝 $138再另外加钱叫咗个pasta,比起出面嘅干身,原因系冇用到牛奶,而用纯蛋黄去制作酱汁,别有一番风味。
Dinner set $328/person
Starter:
哈密瓜火腿 配有机菜🍈🍖
哈密瓜香甜,火腿咸香,上面仲有金泊点缀,超精致!
特选生蚝2只🦪 (试食价$50)
虽然size唔算大只,但仍然食得出佢嘅鲜甜🌊
Soup:
松露蘑菇汤🍄
浓郁程度似食紧一碟蘑菇碎🤣
椰菜花海鲜汤
个人中意呢个多啲,超出椰菜花味而且味道鲜甜,好特别!
Main course:
香煎法式鸭胸 配新鲜蓝莓酱 🦆🫐