2019-03-13
今天行开尖沙咀~~一于食豪啲同浪漫啲啦🥰朋友介绍左间Gastrobox比我西餐黎既~听讲唔错!!而到环境都几幽静舒适灯光有啲暗~但好有气氛岩晒拍拖仔🥰 睇完一轮餐牌最后都系决定食翻个二人餐啦但因为大佬唔食得虾,餐厅好善解人意咁帮我哋转左个黑松露意大利饭香芒蟹肉田园沙律🥗先上个沙律,芒果虽然得几粒,但超级甜🥰 再加上个酸酸既沙律醋,天作之合👍🏻 黑松露野菌忌廉汤🥄食完沙律就到汤啦黑松露忌廉汤汤汤超级浓郁,好似羹咁样黑松露味都好出再加上鲜嫩既蘑菇开胃得既都顶到下饿仲有两块面包🍞奉送我就钟意点汤黎食唔茶牛油,健康得黎又好味特级新西兰肉眼扒🥩最期待既主菜终于上黎啦五成熟既纽西兰肉眼排配上红酒烧汁🍷鲜嫩得黎又唔会抢左牛肉既味个人觉得洒几粒盐会更好味喔黑松露烩饭🍚仲有呢个餐厅特别为我哋安排既黑松露意大利饭一上台已经闻到比之前个汤更浓更香既黑松露味好惊喜唷~~食落更惊喜~~不只味香,层次仲好丰富,因为个饭好多料🤤 好吃好好吃👍🏻是日甜品🍫🍦系心太软同朱古力咖啡雪糕啊心太软就正常雪糕有惊喜👍🏻 咖啡味同朱古力味都好出但又唔会盖过对方一淡真系可以食到两只味,食完只嫌太小二人餐只配咖啡或茶~香港人都系逃不
香芒蟹肉田园沙律🥗
黑松露野菌忌廉汤🥄
特级新西兰肉眼扒🥩
黑松露烩饭🍚
是日甜品🍫🍦
二人餐只配咖啡或茶~香港人都系逃不过柠茶架啦~~所以一冻一热两杯柠茶☕超级饱唷