2021-12-21 44 浏览
今日入咗大埔返工,收工谂住同同事去食啲嘢倾吓计,因为同事本身自己住大埔所以比较熟悉边度有好嘢食佢就带咗我嚟大埔墟直街28号,NOC NOC Bar and Restaurant 环境非常舒适最啱收工食啲嘢,饮少少酒倾吓计,可以放松一下黑醋汁火箭菜巴马火腿沙律 $118火箭菜爽脆清新巴马火腿好似玫瑰一样咁靓嘅色泽配埋青绿色嘅火箭菜睇到都食欲大增而且咸香同黑醋汁嘅酸甜味出奇地夹加上有啲芝士点缀,令到味道层次好丰富简直系食唔停口美国安格斯肉眼扒配薯菜 $298安格斯肉眼扒分量十足,而且仲系好厚,唔单止用料足,味道都十分有水准,牛肉嘅脂肪分布非常均匀,口感不但柔嫩,而且一口咬落去肉汁四溢。肉汁非常丰富,牛肉味道香浓口感极佳炸鱼薯条🍟$118炸鱼薯条炸到金黄色,卖相非常吸引,而且仲系香脆惹味,作为伴酒小食,真系冇得顶。今日非常满意,同事带我去这间餐厅,完全可以将工作嘅烦恼抛开,而且食物嘅质素都好好,环境比我感觉好舒适下次有机会去大埔返工,一定会再帮衬走嘅时候仲见到门口有个火炉放在餐桌旁,呢几日天气降到13度就算坐出边食都唔觉得冻
今日入咗大埔返工,
环境非常舒适
最啱收工食啲嘢,饮少少酒倾吓计,可以放松一下

黑醋汁火箭菜巴马火腿沙律
火箭菜爽脆清新
巴马火腿好似玫瑰一样咁靓嘅色泽
配埋青绿色嘅火箭菜
睇到都食欲大增
而且咸香同黑醋汁嘅酸甜味出奇地夹
加上有啲芝士点缀,令到味道层次好丰富
简直系食唔停口

美国安格斯肉眼扒配薯菜
安格斯肉眼扒分量十足,
而且仲系好厚,
唔单止用料足,味道都十分有水准,牛肉嘅脂肪分布非常均匀,
口感不但柔嫩,而且一口咬落去
肉汁四溢。肉汁非常丰富,牛肉味道香浓
口感极佳

炸鱼薯条🍟$118
炸鱼薯条炸到金黄色,卖相非常吸引,
而且仲系香脆惹味,作为伴酒小食,真系冇得顶。
环境比我感觉好舒适
下次有机会去大埔返工,一定会再帮衬

走嘅时候仲见到门口有个火炉放在餐桌旁,呢几日天气降到13度
就算坐出边食都唔觉得冻