Plato Cafe & Bistro (吳松街)

2019-08-17 102 浏览
女朋友临飞之前想同佢食餐好少少既晚餐 所以揾左呢间系佐敦既cafe 试试佢 咁佢离地铁都系5分钟路程 好易揾到几钟意佢有个冲咖啡既位置系楼面到 令到佢紧加似一间休闲既cafe 唔系一间普通既餐厅 客人可以慢慢坐 吹下水 气氛都几好 好舒服咁比个menu大家望望先 我地今晚就拣左晚市套餐入边其中2个餐 价钱都合理唔系好离地 首先我地叫左卡邦尼烟肉意大利粉($158) 呢个系女朋友既致爱黎 每个dinner set 都有是日餐汤同埋面包条 今日既日是餐汤系罗宋汤同牛油包 个意粉好既地方系佢重芝士 钟意食芝士既人就岩晒啦 啖啖都系芝士粉 食落好creamy同重奶味 好滑好香 意粉煮得岩岩好 唔会太过硬身另外我地叫左个西班牙海鲜饭($188)好足料 青口都有2大只 仲有大大只带子同其他既海鲜 钟意食海鲜既人可以试试佢 因为差唔多common会食既海鲜都有齐晒 仲有个饭食落几浓味 又唔会太过湿 好多水分 所以系risotto黎讲系做得出色既 最后就叫左杯姜蜜茶既 佢就比较淡口少少 岩唔钟意浓茶苦涩味既人饮 仲有少少既姜味系到 都几健康最后2个人

客人可以慢慢坐 吹下水 气氛都几好 好舒服

卡邦尼烟肉意大利粉

西班牙海鲜饭

姜蜜茶

最后2个人食左大约450$左右 我觉得除左食物收费之外 呢到既环境亦都系一个唔错既优点 系一次几舒服既用餐经历

卡邦尼烟肉意大利粉
姜蜜茶