2020-08-29
趁疫情有啲退却,今日呢就拣咗来海边走个转,沙滩虽然冇开,但系呢人呢比平时都少咗好多,坐喺餐厅入面你可以正正望住海边,听到嘅就系再不是人声鼎沸嘅嘈杂声,而系浪花拍打海边的声音,一望无际嘅沙滩,系一个系工作繁忙中喘息嘅好地方。今日呢我哋就好简单咁样呢嗌左一个Pizza,再加一个鸡扒三文治配薯条。两个人都系食咗二百几蚊,价钱都算合理。重点推介依个片皮鸭薄饼,片皮鸭呢就系中式嘅,薄饼呢就系西式嘅,见到个餐牌好好奇佢点样将两样野crossover,结果呢就系令我喜出望外。个薄饼用咗片皮鸭汁,放落个Pizza度呢就好夹,佢个Pizza底呢唔会话好厚,薄薄一层嘅脆薄饼,加埋好正宗嘅片皮鸭汁,有啲咸咸地又有啲甜甜地,感觉好特别,食完之后个口依然充满香味,好正!大家唔想咁多人,又想去户外轻松吓,依间餐厅不失为我哋呢啲平民大众嘅好选择!