2014-05-21 1241 浏览
之前见过facebook有人去左chocolate rain x 梦见屋食甜品,睇落好似几得意,所以今日特登去左上环试下。未入门口,真系一d都睇唔出有chocolate rain的影子,因为门口一点装饰都无。入到去都见到chocolate rain的墙纸、挂画同公仔,都算有popup store的感觉。我同朋友都叫左个冻忌廉抺茶,各自再叫左个士多啤梨红豆铜锣烧同抺茶白玉。杯垫都系chocolate rain~靓~冻忌廉抺茶卖相都不错,但杯野真系好q难饮,抺茶好苦,甜味主要靠pat忌廉,搅混左都系唔好味。我饮左三分一真系顶唔顺~放弃!再来是抺茶白玉,同样问题,呢个仲要抺茶超苦,加左落雪糕度一齐食,都系麻麻~最好食都系d白玉~呢个我食左少少,又系放弃~~最后,我食埋个士多啤梨红豆铜锣烧,士多啤梨都算ok~只系再加左士多啤梨酱同cream,真系好甜好腻~但个红豆铜锣烧真系一绝!!又干又硬!!救命!! 我未食过咁难食的铜锣烧.....我明白原来士多啤梨酱同cream系用黎加湿个铜锣烧,如果唔系,都几难入口~我呢个食左一啖就无食~~真心,抺茶甜品都系sweet house cha cha好食好多
杯垫都系chocolate rain~靓~
我饮左三分一真系顶唔顺~放弃!
呢个我食左少少,又系放弃~~
我呢个食左一啖就无食~~

真心,抺茶甜品都系sweet house cha cha好食好多~呢度十分一水准都无~
呢间梦见屋真系完全浪费左咁靓的chocolate rain!!