2019-10-31
<狮子老公> 系拉面控, 今日晚饭时间经过拉面舖,佢当然唔会放过位于康怡广场既<乐拉面>, 净系睇舖面都已经好有日式风味入面都系传统拉面舖嘅风格, 真系彷如置身日本食品拉面呢不过最吸引到我<本小兔>嘅目光,都系墙上既猫猫壁画, 日本浮世绘风格嘅猫猫食拉面<香煎猪肉饺子>讲返食物质素先,饺子煎得够香脆,入面嘅馅料都好够味,即使唔使点豉油或者其他酱汁都好好味<大盛叉烧炸鸡拉面><狮子老公>比较大食, 所以照店员建议叫左呢个大盛拉面, 有叉烧又有炸鸡, 即时心心眼忍不住先趁热辣辣呷一口猪骨汤底, 味道浓郁之余,质感香浓幼滑, 衬拉面真系一流另上既炸鸡外面虽然炸得香脆可口, 但内里肉质依然嫩滑juicy, 超邪恶的半熟嘅溏心蛋亦系亮点之一, 腌到入晒味又滑溜溜的<樱花虾龙虾汤拉面>本小兔见到至爱嘅龙虾汤底当然要一试!! 除咗汤底不同而且加有大量樱花虾外,同老公果碗一样有叉烧同溏心蛋, 真系一次过满足晒大家唔同嘅愿望呷一口龙虾汤底,满满嘅龙虾味即时充斥住整个口腔, 除了龙虾独有的甜美外,就是鲜!日式叉烧嘅肥瘦适中,入口香软柔滑,猪肉味道浓郁, 好吃好吃爽滑弹牙嘅拉面挂满浓浓嘅龙虾汤汁之余, 仲沾
位于康怡广场既<乐拉面>, 净系睇舖面都已经好有日式风味
入面都系传统拉面舖嘅风格, 真系彷如置身日本食品拉面呢
<香煎猪肉饺子>
<大盛叉烧炸鸡拉面>
半熟嘅溏心蛋亦系亮点之一, 腌到入晒味又滑溜溜的
<樱花虾龙虾汤拉面>
日式叉烧嘅肥瘦适中,入口香软柔滑,猪肉味道浓郁, 好吃好吃
爽滑弹牙嘅拉面挂满浓浓嘅龙虾汤汁之余, 仲沾有大量嘅樱花虾, 更添一分香脆口感
总结: 一坐低嘅时候,店员好细心为我哋介绍各款拉面嘅特色,服务和诚意都满分