壹蒸鍋

Sauna Hot Pot
2024-01-15 4396 浏览
笋盘喇~🦐𠮶日我同三五知己去咗间啱啱开嘅蒸气海鲜食肆!天气有啲冻,但食住热辣辣嘅蒸气菜式就暖笠笠,够晒舒服!落座一坐,咁就拣左盘卖相吸引、色彩斑斓嘅海鲜蒸锅。想讲,啲扇贝好哂口,粉丝吸满咗蒸出嚟嘅海鲜甘香,蒸蚝每一只都饱满得滞,𠮶香味啊,真系引得我一啖又一啖!我地仲试咗啲壳啦荣螺,咬落去够晒弹牙,暗暗爽口!食到咗折,倾偈倾出哂热气,又嚟咗个粥底。炆到个粥底有啲粒粒甜,每一啖都感觉到海中寳贝嘅甘甜,真系正!汤底再转打边炉,煮埋啲雪花肥牛,真系入口即溶,好过瘾!最后,我哋就试咗甜品,𠮶个榴梿雪糕条,浓郁得黎唔腻口,完美收官呀!实话实讲,我食完响内心谂嘅就系下次几时再黎!实在系鲜味满溢,快乐到不得了嘅海味之旅!🐟🍲🥢