2019-10-08 76 浏览
放左工同左friend去观塘开源波鞋outlet睇波鞋,波鞋就唔系好拣得啱,但晚餐总要解决, 而且观塘多选择唔一定要去大商场食,就开「openrice 」睇吓附近有咩好食,见到 丼瀛 的食评唔错,就行左过黎呢边喇~餐厅在官塘工厦入面, 楼底唔算好高,而 入面都坐得几多人 。餐厅有一个厢房, 可以包起佢嚟开party都得。 海之幸丼 似乎系呢间餐厅嘅名物,差唔多枱枱都会叫, 叫完之后都发觉几大阵仗,皆因刺身种类繁多 ,三文鱼、 吞拿鱼 、油甘鱼、 牡丹虾虾、三文鱼籽同 蟹肉,刺身片都算厚切, 咬落去都几满足。 而且以好睇佢细细碗,其实饭的份量都几多ga! 时令鱼甜虾海胆卷 在甜虾上 加上吞拿鱼整成的鱼肉碎, 再在 吞拿鱼 甜虾上 放上海胆, 好一道创作料理, 海胆新鲜, 加上吞拿鱼和甜虾的鲜味, 滋味无穷。 芒果三文鱼米纸卷 创作有点像越南米纸卷 ,米纸卷烟韧味淡,配上鲜甜的芒果、 新鲜的青瓜丝和 沙律菜 ,与及三文鱼的甘美, 一啖咬落去味道和口感都十分不错。 炸紫薯薯饼 外皮炸得卜卜脆而不会感觉油,内里紫薯滑嫰软绵,好食。 流心芝士汉堡扒 咬落肉汁 劲丰富 , 加

海之幸丼

而且以好睇佢细细碗,其实饭的份量都几多ga!

时令鱼甜虾海胆卷

芒果三文鱼米纸卷

炸紫薯薯饼

外皮炸得卜卜脆而不会感觉油,内里紫薯滑嫰软绵,好食。

流心芝士汉堡扒

咬落肉汁 劲丰富 , 加上流心芝士, 一口咬落去感觉劲幸福。

炸芝麻鸡翼

表面炸得 金黄色而来里劲juicy ,唔错!