2025-02-28 0 浏览
平时啲朋友都会约我嚟海之恋商场行街,之前就见到呢间红叶茶屋,佢哋卖嘅日本菜好惹味,而家见到佢哋做紧优惠,双人套餐望落去好抵,就决定晚餐嚟呢度试吓前菜已经系好好食,有小拼盘同沙律,沙律入面有龙虾,鲜味十足,沙律食落去有甘香,跟住啲菜都好新鲜,小拼盘入面有刺身炸虾,食落去好开胃,啲料好新鲜主食我系要咗卡邦尼乌冬,跟住朋友要咗猪扒配蚝。每一道主食都好有特色,卡邦尼乌冬味道好浓郁,跟住乌冬面嘅咬劲好够,再加埋温泉蛋提味,正呀!跟住猪扒好大份,炸得都好脆口,香气十足,卖相好好。甜品我哋就叫咗蕨饼同芝士蛋糕,啲蕨饼系黑蜜抹茶味嘅,食落去好甘甜,仲微微带有茶香,好有风味。芝士蛋糕都系抹茶味嘅,钟意食抹茶嘅朋友食到津津有味!第一次嚟食真系唔错,下次应该仲会再嚟试吓!

第一次嚟食真系唔错,下次应该仲会再嚟试吓!