2022-11-24 195 浏览
海之恋分店仲有户位坐,黄昏时间到访仲可以望住汀九桥睇住日落,真系非常chill劲写意。🍤Typhoon Shrimp 松脆炸虾配上千岛海鲜沙律酱,炸虾只只胀卜卜,脆酱系厚身啲啲但非常松脆,食落完全唔会觉得肥腻 ,大虾鲜味弹牙,酱汁醒胃。🧀Crispy Chicken Mac’n cheese 炸鸡嫩滑Juicy 而Mac’n cheese系芝士控嘅必点!够cheesy又creamy,但唔会浓味得滞。Macaroni 粒粒挂满芝士,share食就无咁罪恶!🍖Hot & Cheesy Ribs看似韩国芝士辣骨,但带有美式风味,少少辣劲惹味。用上美式风Buffalo sauce,有别于RubyTuesday signature的ribs! 加上Cheesy Ribs用铁板呈上,并预先切好一条条,可以尽情沾上拉丝mozzarella cheese 同cheddar cheese,我觉得比韩国的更香口,肉质软腍又入味,一放低就香喷喷,咬口丝丝松软而且好配芝士嘅咸香。🍹 Virgin Red Sangria, Berry Fusion,Tiramisu milkshake 两杯mock tails

🍤Typhoon Shrimp

🧀Crispy Chicken Mac’n cheese

🍖Hot & Cheesy Ribs

两杯mock tails 都好refreshing! Sangria系西班牙传统饮品,我都系第一次饮Virgin 无酒精version, Cranberry based 加上清甜水果,好清新。另外Berry Fusion如其名,加入各种berries mix,酸甜醒神。Tiramisu milkshake,够哂冰冻,饮落似食紧Tiramisu 雪糕,好rich好满足。
Hot & Cheesy Ribs
Crispy Chicken Mac’n cheese