2022-07-24 52 浏览
餐厅位于海天晋汇地下,有室内同室外座位,仲要系pet friendly,好有气氛,坐得都几舒服!Menu主打每日时令嘅Daily Fresh Oyster,店员会主动介绍当日嘅生蚝种类,餐厅仲有其他主食、pasta、小食等等,都几多选择!环境几chill几啱饮返杯白酒叹生蚝,但餐厅嘅上菜速度就冇咁快,要等耐少少先有得食。------------------------------🦪◖Daily Fresh Oyster(Half Dozen)◗ $268佢第一时间上咗蚝先,有六只,每只都有手掌咁大只!会选用时令生蚝,今日嘅就系黎自法国嘅圣马田生蚝,肉质柔滑,品尝到海水鲜味同矿物质味,生蚝亦都好甜,味道层次好丰富!佢会配醋同埋tabasco比你点,个人觉得点tabasco味道会更夹!🥗◖传统凯撒沙律◗ $88凯撒沙律酸酸地嘅酱好开胃,伴以粒粒面包脆同咸咸地嘅即刨芝士片,好fresh!我地+$25加咗一个grill chicken breast,几大旧肉质juicy鲜嫩,grill得好香!🍝◖传统意式蒜香蚬肉扁意大利面◗ $188有大大只蚬,每粒蚬肉都好肥美又新鲜!意粉煮得啱啱好,唔干烟韧

🥗◖传统凯撒沙律◗ $88

🍝◖传统意式蒜香蚬肉扁意大利面◗ $188
有大大只蚬,每粒蚬肉都好肥美又新鲜!意粉煮得啱啱好,唔干烟韧有咬口,均匀咁沾满酱汁,有少少椒丝,食落好香,带有微微嘅辣味!

Encore指数:8.5/10