2019-07-11 447 浏览
海南鸡饭 相信呢度认第二真系冇人敢认第一 呢度就系北角城市花园酒店嘅沙嗲轩 虽然价钱属于中高价位但系佢嘅门面同埋服务都做得十分足够 食物质素亦都 合符水平呢间餐厅大推。 午饭时间人客疏落所以坐得好舒服,唔会太嘈。 海南鸡饭一个木盘上,卖相好有风味 ,基本配置一碟海南鸡三个酱一个油饭一碗汤。 首先,汤嘅味道唔会很浓味,用料都好够,入面有蒜片同埋冬瓜粒,冬瓜亦都煮得好入味,个汤都系超乎水准之作。至于油饭调味啱啱好,唔会太咸亦很有香气, 系我食咁多海南鸡饭嘅油饭最出色嘅。而主角海南鸡 卖相都好好 鸡嘅份量同质量亦都十分足够,我冇特别request鸡嘅位置, 鸡既鲜嫩度我会比八分。 而铺喺鸡下面嘅生菜亦都有足够嘅酱汁调味所以呢个亦系令我觉得比较惊喜嘅地方。成个package 体验都好好,建议大家一试。
午饭时间人客疏落所以坐得好舒服,唔会太嘈。

成个package 体验都好好,建议大家一试。