2018-09-07 586 浏览
屋企附近最近开左间食海南鸡嘅餐厅,门口浅蓝色,大大个公主logo,够晒抢眼,今日妈妈话唔煮饭买外卖,所以一于落街买个外卖试下先。餐厅虽然都有几个位,但大部人都以外卖为主。食物选择唔系话好多,得5个选择,不过个人认为选择唔需要话好多,最紧要精!餐厅叫得海南鸡公主,当然要拣番个公主海南鸡饭,酱汁方面可以3选2,我就拣左个特色面豉酱同海南鸡酱。另外,有3种饭可以拣:分别系金黄鸡油饭、泰国练苗饭同埋健康五谷饭,虽然鸡油饭会肥啲,不过食海南鸡无理由唔跟鸡油饭架嘛,一于肥完先再减啦!另外,跟餐仲有沙律同甜品添。 如果加$10仲有个汤或者饮品,加$15仲有泰式特饮添。除咗叫左个公主海南鸡之外,仲叫咗个红咖哩牛坑腩饭~个饭以便当型式咁pack好, 仲有张靓靓公主封条贴好,保证唔怕会漏汁。红咖哩牛坑腩饭有前菜柚子沙律,食落好清新,蔬菜新鲜爽口,牛坑腩又稔又入味,相信煮左好多个钟,香浓嘅咖喱汁完全渗透晒入牛腩度,咖喱汁有椰香味,但又唔会太辣,绝对系大人细路都接受到嘅辣度。啲汁送饭真系一流!食完饭仲有个玫瑰水晶晶做甜品,外表精莹剔透,淡淡的玫瑰花香味🌷,口感有啲似大菜糕。公主海南鸡饭一样咁,鸡件都算几多,每

餐厅虽然都有几个位,但大部人都以外卖为主。

除咗叫左个公主海南鸡
之外,仲叫咗个红咖哩牛坑腩饭~

个饭以便当型式咁pack好, 仲有张靓靓公主
封条贴好,保证唔怕会漏汁。

红咖哩牛坑腩饭

公主海南鸡饭

公主海南鸡饭一样咁
,鸡件都算几多,每件鸡都好鲜嫩滑溜,皮下脂肪唔会太多,鸡味浓郁。至于我拣左𠮶个特制面豉酱真系唔简单,有好香嘅姜、香茅同辣椒味,听老板讲呢个酱用咗唔少功夫去整。而海南鸡酱就有啲似酸辣酱。 至于个有饭都好香鸡油味,感觉都唔算太肥腻。

下次屋企唔煮饭都可以再去呢度买外卖
,又多一个选择啦,仲可以试埋其他嘢添!
2018-08-11
红咖哩牛坑腩饭