2019-03-24
放工谂食咩晚餐,有时系一件好头痛嘅事。今日喺深水埗放工之后,男友带左我去呢间位于长沙湾嘅海南鸡专门店。佢话平时都多人排队,不过我地去到𠮶阵都8点几9点,虽然个场几full,但就唔洗等位,搭枱就ok la😆。坐低左之后,我地都唔洗多谂,嗌左两个海南鸡饭、一杯冻柚子蜜同埋一杯冻奶茶。喺等野食嘅期间,店员先上左两碗中式南瓜汤🤔,对于唔钟意南瓜嘅我黎讲,碗汤都算入到口嘅,有南瓜味但唔太浓,都唔错👌🏻。野饮都好快上枱,冻奶茶味道正常,冇乜好评价,但系杯柚子蜜太甜喇😖!只能讲水吧员工未免太俾货,落得太多柚子蜜🤣,减少份量会更好!最值得一赞嘅系喺等野食嘅全程,铺面员工都好好服务,隔5-10分钟就请我地耐心等待野食,话因为油饭啱啱卖晒要等多阵,好有交带,令我地觉得等多阵都冇所谓😆。大约等左20-25分钟之后,终于有得食海南鸡配油饭🥰,装野食只碟好cute,系只脚板仔🤣。油饭啱啱煲起,所以好辣口,我个人觉得油饭味够香浓,但男友认为可以再香啲。鸡件就无可挑剔,鸡肉好滑好香,点任何一只酱都冇得输👍🏻!鸡、油饭加埋酱汁,真系令人食指大动🤤,所以我地两个都清晒成个饭。呢间海南鸡专门店好值得俾一个好评🥰,因为我地
呢间海南鸡专门店好值得俾一个好评🥰,因为我地会再返去帮衬㗎😆!