2020-09-04
此新都城黄店餐厅与将军澳天晋汇之同名蓝色商家分店已分家,各不相干。4月时这间宝琳分店已有黄蓝食肆认证不是蓝店,大家可以放心帮衬,而且收银柜放住pepe,黄到金嘅范国威都加持过,fb官方曾表态我觉得已好够;但天晋分店系唔同老板蓝到黑,大家唔好帮衬错!.OK德海南鸡专门店,招牌秘制海南鸡同口水鸡,采用新鲜鸡同自家制酱汁,四川麻辣口水鸡的辣汁以超过30种材料如花椒、牛油、新鲜辣椒等制成。⭐️全日外卖85折⭐️海南鸡/口水鸡买半只送半只👓招牌去骨海南鸡饭 午餐$63包饮品(晚餐$80送老火汤同鸡汤浸时菜配饮品半价;单点海南鸡饭$70;假日亦有午市套餐$70)海南鸡饭用大正方碟盛装,连同三个酱汁:甜豉油、酸辣汁、葱油。甜豉油好好食捞饭一流🐽海南鸡份量多冇偷工减料,而且鸡肉嫩滑一啲都唔韧,无骨食落啖啖肉。油饭香又唔油腻,饭呈深黄色应该系加咗黄姜粉。评分:8/10.其实我都食过好多次试过唔同款式,额外简单一提:👓泰式杂锦炒金边粉 $63唔系传统phat thai酸甜味道,反而像泰式炒河甘用左酱油,好足料有四只爽虾、鸡肉、扎肉、肉松等。好大碟粉一定够饱。👓星洲炒米 $63👓泰式虾酱扎肉炒饭 $63虾酱味
⭐️全日外卖85折
⭐️海南鸡/口水鸡买半只送半只
评分:8/10
其实我都食过好多次试过唔同款式,额外简单一提:
👓泰式杂锦炒金边粉 $63
👓星洲炒米 $63
👓泰式虾酱扎肉炒饭 $63
虾酱味浓郁而且好多酱料所以炒饭偏浓味。
👓菠萝海鲜炒饭 $63
味道麻麻,不是传统泰国菜的菠萝海鲜炒饭,偏淡味炒饭底偏白。