今日谂住买外卖返屋企食,谂咗阵就决定买呢间水门鸡饭,因为星期一至六都有set lunch,比较抵食😌我就叫咗个水门双并鸡饭(堂食$58,外卖$60),同时有哂切鸡同炸鸡,一次过满足哂两个愿望😋鸡嘅份量都几多,每款都各有四至五旧,切鸡嘅部位虽然系鸡胸,但佢嘅肉质都唔算嚡,连埋爽脆嘅鸡皮一齐食都唔错🤪而炸鸡好大旧,而且炸得唔干,食落都仲有肉汁😋配埋鸡油饭一齐食真系好满足😋Set lunch仲跟咗个汤同一杯嘢饮,个汤就辣辣哋有啲胡椒味,食完饭用嚟湿下口都唔错🤣而餐饮我就拣咗泰式奶茶,呢杯奶茶就好好饮🤤茶香奶滑,完全拍得住喺泰国饮嘅水准,不过就略嫌甜咗少少~整体嚟讲,呢间餐厅嘅食物水准都相当唔错,美中不足嘅系外卖需要加$2🤨明明而家好多餐厅外卖都有做优惠😶

水门双并鸡饭

2021-11-27