2023-04-04 45 浏览
今日到尖沙咀出job,夜晚想食burger, 同事话带我去间好出名,之前拎奖既。咁啱出完粮,就食间正嘢啦。原来呢间Honbo系拎过Bloomberg全球最佳汉堡。入到去餐厅,环境都十分之好,对住成个海,感觉一流。Double Cheese Burger 双层芝士汉堡上枱超巨型,打咭好靓。由于太大个,我哋樱桃小嘴要保持仪态,所以用刀叉切一切。面包系搽咗牛油烘到外面香脆,咬落非常松软,两块汉堡扒好厚,煎得好香,大概5成熟,好juicy ,juicy得来又唔会太硬,又唔会散开晒,呢样好难得 。芝士半溶,而且系两块,非常邪恶,连同洋葱、生菜、酸瓜一齐咬入口,好好味。The Gold Standard 汉堡同双层芝士汉堡唯一唔同系多咗烟肉,呢个包加倍邪恶。我切开之后,见d烟肉都唔少,煎到金黄香脆香喷喷,成个包好香口。Chili Fries 辣椒薯条薯条系幼身果只,上面铺满辣椒肉酱,系墨西哥风味, 入边仲混入咗红腰豆。咁都未够,上边仲要有满满嘅芝士,超吸引。薯条食落唔会太油,炸得好脆,d肉酱好足,唔会太辣,调配得唔错,呢个薯条超饱肚。Buffalo Wings 水牛城鸡翼调味方面绝对做得好好,够酸

Double Cheese Burger 双层芝士汉堡

The Gold Standard 汉堡

Chili Fries 辣椒薯条

Buffalo Wings 水牛城鸡翼
调味方面绝对做得好好,够酸辣,上面加d忌廉方便唔太食得太辣既我,鸡翼烹调到刚刚熟,皮脆肉嫩d肉唔会嚡。

饮品大家都点lemonade,不过其中一杯系ginger lemonade,都好大杯,饮落微酸,好refreshing , 价钱都合理,用嚟清下d辣味同油腻感刚刚好。

整体上食物质素、环境卫生、海景同出餐时间都十分之满意,今晚食得好满足。