2023-06-02 776 浏览
5/6月系父母亲大人既节日🧔‍♂️👱, 佢地对于中菜总系有情意结🪢 要慰劳咁辛苦既佢地, 精致中菜+无敌海景既靓餐厅就最岩啦 系海港城LCX果边行到尽头落扶手电梯到地下, 已经比个entrance气派震慑左窗边系毫无遮挡既维港景, 唔落雨既话仲有户外位几chill🌃里面黑得黎都有好多📐几何图形既modern灯饰最加分系因为影人样唔够光, 侍应被问帮忙影相果阵会自动拎个打光版过黎影, 超pro超贴心-食粤菜点可以唔食烧味, 呢度既叉烧非常出名, 用西班牙黑豚肉嫩腍多汁🇪🇸而龙眼蜜既honey glaze甜而不腻仲带果香🍯, 配埋青红提子干食更香🍇 另一个招牌斑片肉松鱼汤泡饭真系好surprise可以咁好食!奶白色既鱼汤非常鲜味, 饮哂成碗都完全无味精既口渴🐟 斑片肉质挺身弹牙🐋, 肉松脆米泡饭有几种唔同口感好有层次, 个感觉似系食紧高级版潮州方鱼肉碎粥🍲仲有个原个南瓜盅好岩打卡🎃甜南瓜煮至两种唔同口感: 有咬口既南瓜块/绵滑南瓜蓉, 加埋好有质感既烩蛋白 - 有咬口得黎又唔老🥚, 系非常得意既菜式-餐牌非常多样化, 保留粤菜既精华之余又有d新意加落去, 甚至系1d fusion位, 好有心

里面黑得黎都有好多📐几何图形既modern灯饰

斑片肉松脆米鱼汤泡饭

仲有个原个南瓜盅好岩打卡🎃

原个日本南瓜烩蛋白

餐牌非常多样化, 保留粤菜既精华之余又有d新意加落去, 甚至系1d fusion位, 好有心思
另外仲有个餐牌系「春季厨师推介」, 系行政总厨Harry Hung会根据时令设计期间限定既新菜式, 不时不食之余更增添新鲜感, 增加回头率

整个环境同氛围围都好有气派, 直程系酒店级数, 我觉得都值得呢个价位
不过当然多人食d share会更好, 呢个都系中菜相对地比较高CP值既特式, 用黎庆祝就岩哂啦

斑片肉松脆米鱼汤泡饭
  • 蜜汁黑豚叉烧