2024-10-09
有日买完新手机后坐坐下海傍有点饿,咁岩见到呢间,又咁岩想食韩国野,就一于试下叫个外卖先(咁多咁岩XD)💋韩国原味无骨鸡腿肉配炸薯条,每次去亲韩国都基本上会食炸鸡,但有骨真系有点影响体验,而呢度就有一个唔错的做法,就系无骨,而且仲要系鸡腿肉,就算我拎到回家,都唔会话肉质变嚡,咬落仲有弹牙的口感,而佢炸薯条每条都几粗下,而且就算摆左一段时间,都唔会话淋到好似M记个D咁会低晒头,味道够咸,最后食埋佢送的腌萝卜,解腻作用一流!💋炭烧汉堡蛋盖饭,得D鸡点够我地食㖞,所以我地都要食一食饭,满足一下对淀粉的渴望,而佢汉堡肉咬落系劲JUICY,肉汁满满,仲有淡淡的炭香味,真系一大惊喜呢!佢个蛋就算放耐左,都仲系好滑,而最估唔到的系佢蛋的下层居然收埋左劲多的白饭,份量多到我地都争D食唔晒 >.<,但系汉堡肉的加持下,都能够完成任务,唔会造成浪费,嘻。