啱啱星期六同男朋友嚟咗K11 MUSEA入面嘅五武士食lunch🥰开头𠮶阵餐厅冇咩人,望住隔离嘅海景,感觉真系好优闲😄.呢到主打铁板烧,咁我哋就叫个商务铁板烧一人前烧餐试试佢🔥我哋呢个商务铁板烧一人餐都好丰富😚:沙律🥗前菜:黑松露蒸蛋 + 料理长季节一品铁板烧:大虾或法国鹅肝 + 澳洲活龙虾 + 牛肉薄烧汤 (鹅肝多士好香好邪恶,两个人share一件啱啱好🥰龙虾烧至半生熟,肉质爽弹🤩 牛肉薄烧都唔错😝)主食:银鱼仔黄金炒饭,炒到粒粒分明~甜品:朱古力蛋糕好好食😋.呢个商务餐可能系lunch先有,价钱相对佢哋其他铁板烧餐低(见到menu其他铁板烧餐$1400up,商务餐只需$580up😝)另外我哋叫咗个寿喜烧lunch set,包前菜、沙律、蒸蛋、白饭、渍物、面豉汤、甜品。牛肉有好劲嘅雪花纹❄️🤣牛肉食落肉质非常嫩滑,点生蛋食真系唔错~佢哋嘅刺身都唔错,男朋友话个生蚝好食😋.呢到除咗有吧枱位,仲有落地玻璃窗旁嘅高枱位,亦都有好啱一大班人嘅大枱、啱哂情侣嘅二人位,所以一班人或者两个人嚟食都啱~

开头𠮶阵餐厅冇咩人,望住隔离嘅海景,感觉真系好优闲😄

呢到主打铁板烧,咁我哋就叫个商务铁板烧一人前烧餐试试佢🔥

我哋呢个商务铁板烧一人餐都好丰富😚:
沙律🥗
前菜:黑松露蒸蛋 + 料理长季节一品
铁板烧:大虾或法国鹅肝 + 澳洲活龙虾 + 牛肉薄烧
汤 (鹅肝多士好香好邪恶,两个人share一件啱啱好🥰

龙虾烧至半生熟,肉质爽弹🤩 牛肉薄烧都唔错😝)
主食:银鱼仔黄金炒饭,炒到粒粒分明~
甜品:朱古力蛋糕好好食😋

佢哋嘅刺身都唔错,男朋友话个生蚝好食😋