2022-01-21 1314 浏览
最近因为疫情嘅关系,同朋友见面都只可以系weekend食lunch🤧今次朋友就带左我去呢间位于坚尼地城海旁嘅法国餐厅。餐厅分左上下两层,下层有少许户外座位;而我地今次订枱嘅时候就讲明想坐上层嘅海景位,结果真系安排到❤️望住蔚蓝嘅海岸食饭心情特别好。餐厅weekend都有做set lunch, 分别有Starter 同Main course, 价钱合理。我地今次就拣左:✨ 香煎鱿鱼仔配西班牙肉肠呢道前菜我同朋友都好钟意❤️岩岩煎好嘅鱿鱼仔油香十足,口感鲜嫩😋✨ 安格斯牛肉他他(+$38)牛肉他他味道正常发挥,涂上面包食都几开胃。✨烟肉卡邦尼扁意粉($198)呢度嘅卡邦尼并唔系最传统果种,食得出忌廉嘅味道,但同样好食😋美中不足嘅系意粉略为淰左少少。✨炭烧美国顶级肉眼牛扒($258)牛扒我地就拣左medium rare, 都预左香港嘅餐厅多数都系会将牛扒煮得偏熟,结果出到黎目测系7成熟左右😂不过好彩味道都口感都唔错😋虽然比想像中熟但都保持到嫩滑嘅口感,非常juicy. 整体而言餐厅都有令我喜出望外嘅感觉,Lunch Set呢个价钱黎讲食到咁嘅水准嘅海景餐厅性价比超高❤️美中不足嘅系餐厅枱与枱嘅距离

✨ 香煎鱿鱼仔配西班牙肉肠

✨ 安格斯牛肉他他(+$38)
牛肉他他味道正常发挥,涂上面包食都几开胃。

✨烟肉卡邦尼扁意粉($198)

✨炭烧美国顶级肉眼牛扒($258)

整体而言餐厅都有令我喜出望外嘅感觉,Lunch Set呢个价钱黎讲食到咁嘅水准嘅海景餐厅性价比超高❤️美中不足嘅系餐厅枱与枱嘅距离较近,整体环境较为嘈吵,有少少难同朋友倾计😂