2025-01-08
夜晚喺将军澳行海旁,经过海天晋汇商场,发现有间日本嘢环境唔错,而且系对海景所以选择坐低食。里面环境干净舒服,而且枱同枱之间唔会好近,而且仲有塌塌米房间,侍应服务非常之有礼貌同有效率。冇谂过一间日本菜嘅餐厅可以有咁多选择,而且一至日都会做优惠,就好似星期一三五日🍣寿司买一送一,另外🍶清酒300 ml $98,星期二四六🍢串烧买一送一,啤酒仲要买二送一添。今次系月山清酒 $98 🍶口感柔和平冲感十足同埋好清爽怡人今次就点咗下面啲菜式丰州刺身定食 $268 🍱跟日本麻酱沙律、面豉汤、迷你鳗鱼炒饭甘海老好鲜甜,三文鱼🐟系厚切嘅,另外油甘鱼切得非常之大块,成个刺身拼盘份量都唔少,鳗鱼炒饭个味调得非常之好,非常之惹味。日本和风特色四色牛肉 $268 🥩🐄跟日本麻酱沙律🥗、面豉汤、白饭四色牛肉包括和牛,牛舌心,牛小排同埋西冷呢度餐厅都好细心,会食完个刺身定食先再上特式四色牛,咁就可以一边烧一边尽快享受。我觉得个牛小排系非常出色,口味好浓郁。杂锦天妇罗 $138 🍤🍄🟫呢个天妇罗系有三大只虾,外皮酥脆,另外仲有香菇好甘甜,如果钟意食天妇罗既朋友可以一点,因为啲蔬菜天妇罗都好清甜。另外🍣寿司买一送一优
今次系月山清酒 $98 🍶
口感柔和平冲感十足同埋好清爽怡人
今次就点咗下面啲菜式
丰州刺身定食 $268 🍱
跟日本麻酱沙律、面豉汤、迷你鳗鱼炒饭
日本和风特色四色牛肉 $268 🥩🐄
跟日本麻酱沙律🥗、面豉汤、白饭
四色牛肉包括和牛,牛舌心,牛小排同埋西冷
杂锦天妇罗 $138 🍤🍄🟫
另外🍣寿司买一送一优惠点左下面呢啲,好抵食:
大间蓝鳍吞拿鱼寿司 $35 入口即溶
日本带子寿司 $28 带子好清甜