K11 Musea 既Muse edition入面,近海旁𠮶边,有一间以法国传统路边咖啡厅布置、主打法国蓝青口既餐厅-《THE MUSSELS》,有海景、气氛浪漫、价钱合理,系K11 Musea觅食既好选择,值得推介👍🎆餐厅有少量window seats海景位置,主要系2人枱,建议要预早book!咁就可以用维多利亚港美景配青口🥰💖黎到《THE MUSSELS》点可以唔食mussels!😆餐厅用法国睡青口,aka活青口,系捕捞后放在低温海水中令青口进入睡眠状态,再以冷冻方法新鲜空运,保持青口呼吸状态之余亦确保离水时间不会太长。鲜活的法国蓝青口入馔,与急冻的完全无得比!餐厅提供不同国家风味既蓝青口选择:法国风味的「法式蓝芝士汁煮青口」;比利时风味的「香草白酒汁煮青口」;意大利风味的「意式罗勒番茄汁煮青口」;日本风味的「日式柚子胡椒忌廉汁煮青口」。呢d都系$188!平时买包法国新鲜活蓝青口都要💲百零蚊❗️所以有人煮得好食、又有靓景,personally真心觉得物超所值,好抵食👍🉐️🦪🐟🦪香煎鲈鱼伴番红花汁煮青口 seabass & mussels(fillet) $258我地得2个人,$258又
K11 Musea 既Muse edition入面,
近海旁𠮶边,
有海景、气氛浪漫、价钱合理,
系K11 Musea觅食既好选择,值得推介👍

🎆餐厅有少量window seats海景位置,
主要系2人枱,
建议要预早book!
咁就可以用维多利亚港美景配青口🥰💖

黎到《THE MUSSELS》点可以唔食mussels!😆

餐厅用法国睡青口,aka活青口,
系捕捞后放在低温海水中令青口进入睡眠状态,
再以冷冻方法新鲜空运,
保持青口呼吸状态之余亦确保离水时间不会太长。
鲜活的法国蓝青口入馔,
与急冻的完全无得比!

餐厅提供不同国家风味既蓝青口选择:
法国风味的「法式蓝芝士汁煮青口」;
比利时风味的「香草白酒汁煮青口」;
意大利风味的「意式罗勒番茄汁煮青口」;
日本风味的「日式柚子胡椒忌廉汁煮青口」。
呢d都系$188!
平时买包法国新鲜活蓝青口都要💲百零蚊❗️
所以有人煮得好食、又有靓景,
personally真心觉得物超所值,好抵食👍🉐️

我地得2个人,
$258又有mussels又有seabass,
mussels份量多,绝对够share,
又可以食多样野,
个人觉得更抵食!

法国活蓝青口新鲜肉嫩、肥美鲜甜多汁,充满清新的海洋味,
真系要试!😋👍

鲈鱼煎得好香,鱼皮脆口,鱼肉厚实,一d都唔腥。
再加上用矜贵嘅番红花做成既忌廉汁,有少少薯仔同洋葱,好夹。
个汁仲带少少酒香,酸酸甜甜好好味。

🍴吞拿鱼带子他他Scallop and tuna tartare $138
吞拿鱼、带子新鲜,
伴青瓜、牛油果、乳酪酱、少量鱼子酱,
加青柠汁,所有嘢提鲜,更丰富滋味💖😋

🍝烟三文鱼菠菜忌廉汁阔条面 smoked salmon and spinach $148
卖相精美,一层好高嘅cheese丝,底下有一层菠菜,
烟三文鱼份量好多,味浓,
加埋非常Creamy 既忌廉阔条面 ,
忌廉刚好挂到阔条面,
纵使忌廉多,但不会有好漏既感觉,
两人份量都够晒食。