2023-11-12 40 浏览
同家人聚餐,最紧要揾一个环境舒适而且偏向中式嘅美食更加有节庆嘅气氛今次嚟到尖沙咀呢一间餐厅 坐向面向海景 而且装修亦都系奢华嘅装饰风位置都好阔落 以四人或者更大嘅枱为主亦都有包房服务 啱晒一家人喺度聚餐食物方面佢哋都有套餐 或者单点选择 套餐其实都几抵如果两个人有啲节庆庆祝每人$1000已经可以食到佢哋嘅招牌菜单点的话 选择亦都好多今次我哋选择咗单点 想将佢哋嘅招牌菜全部都试一试。肉类的话,我哋点咗炸子鸡同埋牛肉。最能够体验一间中菜有没有质素,亦都可以睇到佢哋嘅选材。今次嘅炸子鸡外皮好脆,薄身,油脂不是太多,但系食落去,肉质好软熟,亦都有好多鸡油,慢慢渗透出嚟,可以一试。海鲜我哋拣咗焗蟹肉盖,呢度有好多同蟹肉相关嘅菜式。蟹肉考验紧师傅挑肉嘅功夫。同时亦都可以轻轻松松食到蟹肉!我哋每人都叫咗一个蟹肉盖,影相都好好睇,用匙羹一刮,外皮脆卜卜,之后入边冒出热烟,香脆嘅皮加埋鲜嫩嘅蟹肉,入口真系好有满足感。之后我哋仲食咗蜜汁鳝、牛粒等等。食物质素都好好,服务更加一流!
同家人聚餐,最紧要揾一个环境舒适
而且偏向中式嘅美食

或者单点选择 套餐其实都几抵
如果两个人有啲节庆庆祝
每人$1000已经可以食到佢哋嘅招牌菜
单点的话 选择亦都好多
今次我哋选择咗单点 想将佢哋嘅招牌菜全部都试一试。