临海o既coffee shop,配上大玻璃,另外出面亦设露天雅座,坐拥海湾景观,个view 唔错,眺望远处兴建中o既将军澳大桥。就算买唔起将军澳南d 豪宅,过o黎食餐饭饮杯咖啡,行下海滨长廊,叹番一日半日都好。间餐厅所在o既呢个屋苑或者附近应该都多外国人住,在场见有唔少操英语o既食客,而menu 都唔只净系西式,仲有一d 秘鲁甚至日本菜,咁真系要试番下!Set lunch 一客pasta/rice/salad 已包一杯drink,感觉盛惠。因为外面都几热,完全唔想食热o野,所以呢个松叶蟹肉饭配炸软壳蟹($128 lunch 无加一) 就o岩晒我!大只o既原只软壳蟹,松脆油香而唔咸;个饭已混入松叶蟹肉碎,仲附有一只温泉蛋。锐穿只蛋让蛋黄连同沙律酱蟹籽沾上珍珠饭,大快朵颐。我点o既iced mocha,一旧方型冰砖置于中间,饮落富有如酒般o既香醇,又因为加上o左chocolate 所以无espresso 同cold brew 咁酸,好易入口。Menu 提到佢用上60% 中美州多米尼克出产o既可可豆,带果香,中等甜度。加$30 可配一个甜品,加埋成个package 当然会更美满啦。Choco

松叶蟹肉饭配炸软壳蟹 ($128)

温泉蛋、蟹肉饭

iced mocha

加$30 可配一个甜品,加埋成个package 当然会更美满啦。Chocolate trio 三重朱古力冻饼以仿云石碟盛载,摆上鲜花同士多啤梨点缀;佢上层最creamy,愈下就愈结实,浓浓o既朱古力口感,让人很满足~
Chocolate trio (跟餐加$30)