我哋几个人去海洋公园食饭,无意中发现咗间中餐厅,见到环境靓靓就决定入去试吓。但一打开餐牌,真系俾个价钱吓亲!但都已经坐低咗,决定试试佢哋嘅菜式。我哋叫咗几个小菜:•豉汁蒸鳝 🐟•酿豆腐 🍲•牛面颊肉 🥩•开咗支Trinity Oaks红酒 🍷整体嚟讲,呢度嘅菜式味道一般,但价钱真系贵到吓人。以豉汁蒸鳝为例,一碟鳝每件都好细块又唔多,但已经要成$400,可能因为佢上面放太多料有d抢左鳝个鲜味。牛面颊肉𠮶煲仔仲细,只有一个饭碗大少少嫁size, 不过d肉系整得系几嫩下,其他菜式如酿豆腐同埋红酒,都系平平无奇,但价钱真系好高。但值得一赞嘅系呢度嘅服务一流,有几个侍应轮流服侍你,非常细心。环境亦非常优美,可以见到出面嘅泳池,氛围一流,系商务人士倾生意同享受高档用餐体验嘅好地方。呢间中餐厅嘅环境同服务都系一流,但食物质素同份量唔值呢个高昂嘅价钱。如果你系商务人士,呢度会系一个唔错嘅选择,但如果纯粹为咗食嘢,就真系谂清楚先啦。💰🍽️

我哋叫咗几个小菜:

•豉汁蒸鳝 🐟