2018-11-06
今日约咗个friend去铜锣湾食嘢, 虽然系礼拜四, 但铜锣湾fashion walk食街已经充满周末气氛,好多人出嚟饮嘢食饭, 我哋去咗burgeroom, 哈哈,呢排想食吓饱饱!我钟意呢间够开扬, 有两面大窗,见到阳光! 如果钟意热闹d,又可以坐露天位。我老友系牛魔王, 凡食汉堡饱,必选牛肉。 我知道呢度除咗牛肉出名,仲有好多其他款式, 好似系鱼 /海鲜/鸡/鸭/素汉堡等等……。今次我哋就拣咗两款厨师推介,一个系大烤菇芝士牛肉汉堡,另一个系软壳蟹汉堡 。热腾腾嘅牛肉汉堡, 用料好足, 牛肉成吋厚, 直径有汉堡包咁阔! 加埋芝士生菜蕃茄,够哂丰富!牛肉上面仲一放咗块名副其实嘅大烤菇(portobello), 厚身啖啖肉!我从来未试过食软壳蟹做馅嘅汉堡包, 今次真系大开眼界! 实物比相大, 掀开个饱,见到成只软壳蟹, 好惊喜! 。第一啖先食蟹爪, 好酥脆,完全冇油益味!食到蟹身,外脆内嫩, 好浓海水味,yummy!我哋仲嗌咗一个鳕鱼手指配他他酱,炸 fish finger嘅火喉控制得好,外壳松脆,唔会炸得太㶶干争争!呢度最难得系唔收加一服务费, 佢有个自助服务枱,放齐调味料,餐具同埋水
我从来未试过食软壳蟹做馅嘅汉堡包, 今次真系大开眼界!
实物比相大, 掀开个饱,见到成只软壳蟹, 好惊喜! 。
第一啖先食蟹爪, 好酥脆,完全冇油益味!
食到蟹身,外脆内嫩, 好浓海水味,yummy!
呢度最难得系唔收加一服务费, 佢有个自助服务枱,放齐调味料,餐具同埋水,相当方便!