2014-06-08
Panash 系tst食过lunch 中可以话系中价, 又系海港城, 是但一间餐厅都要百五蚊先走得人既地方, 可以算你抵食之选, 因为佢既价钱同食物质素系正比! 之前去对面既泰国fusion 食, 每人百几, d野又唔好食又唔饱, 点番叮牙?一个lunch set 由70到80蚊, 有2个面包, 1"杯"汤同一个main, 系以main去计价钱既~叫左个smoke salmon pasta, $76 未加一~ 汤我简左白, 好普通, 唔会话好饮/难饮~ 同事话红汤"野"味d, 下次试下~包有2个加新西兰牛油, 有个女同事竟然一口气食得哂, 佢话panash d 包真系好好食~我个main就系呢个烟三文鱼杂菌意粉, cream 岩岩好, 味都岩岩好, smoke salmon 一d都唔少, 你冇谂过76蚊佢比咁多你, 面咬都真系just right! 碟既份量对我黎讲系大, 我食唔哂, 不过对男同事黎讲就岩岩好喇~~有同事点左个红酒焗猪扒, 比左一旧我食, 配埋饭就ok, 唔配饭食就真系太咸~ 唔会试~呢到既法包都系我地既致爱, 因为佢20蚊一条,比cheap cheap 超市都平!!!
包有2个加新西兰牛油, 有个女同事竟然一口气食得哂, 佢话panash d 包真系好好食~ 我个main就系呢个烟三文鱼杂菌意粉, cream 岩岩好, 味都岩岩好, smoke salmon 一d都唔少, 你冇谂过76蚊佢比咁多你, 面咬都真系just right! 碟既份量对我黎讲系大, 我食唔哂, 不过对男同事黎讲就岩岩好喇~~
呢到既法包都系我地既致爱, 因为佢20蚊一条,比cheap cheap 超市都平!!! 但系佢面包"肉"好足, 唔咪得空气, 口感一流真系抵!!!! 有时买佢3点3下午茶大家食, 都真系唔错~
waiters 唔多, 好难先叫到佢地, 而面包铺呢, 服务员态度认真麻麻, 你买得多佢会嫌你烦~well..too bad
题外话/补充资料:
上次见到天星小辆既大叔, 受女儿order 黎买包,虽然佢唔知边种打边种, 但比女儿最好个一份情, 真令人感动