2024-01-15 427 浏览
自从内地通关之后,多咗好多内地人黎香港食好野,其中一个最多内地人去嘅地方想必少不了海港城,海港城里面同周边嘅餐厅都随之变得兴旺,今日有位住内地嘅朋友就推介咗鮨处松户比我。餐厅内外都充满和风🇯🇵更设有VIP房。呢度净系刺身盛合已经分咗几款,多人一齐叫嘅话颇划算。先黎一份鮨处松户海鲜沙律,果真餐厅招牌菜,有大量面包糠、玉子、青瓜🥒三文鱼籽、赤身,以沙律黎讲真系好丰富,完全有惊喜,新鲜又清新🥗各种材料搭配得好好。终于黎到主角刺身拼盘,我地两个食十分足够,有吞拿鱼3件、油甘鱼3件、三文鱼3件、带子3件、甜虾3只、鲑鱼3件、海胆。印象比较深刻嘅系赤身、甜虾,新鲜清甜冇腥味👍🏼带子同三文鱼都很不错。明太子玉子烧,明太子吾算好明显,胜在表面有大量木鱼,蛋香味尚可。烧白鳝好正😋鳗鱼汁沾满白鳝,白鳝大大件口感十足🐟锅仔乌冬有大虾天编罗🦐仿蟹棒 蛋黄同其他野菜,睇落锅仔细细,但两个人share其实几饱。职员话蜜柑系日本蜜柑🍊临近新年,系寓意盘满砵满💰💰入口清甜,不过系好淋,吾似我地平时食开嘅柑。
呢度净系刺身盛合已经分咗几款,多人一齐叫嘅话颇划算。
烧白鳝好正😋鳗鱼汁沾满白鳝,白鳝大大件口感十足🐟
2024-01-07
  • 鮨处松户海鲜沙律
  • 杂锦刺身(上)