2022-07-02
1937 浏览
[ 城中鸭子 ]每次经过店外都好多人排队,未有机会试到🫠🫠近排揾一日专登早啲去拎飞,平日晚市都要等一个钟左右先有得食。✿ 凉菜 川味蒜泥白肉🥓🥓 $108选用咗半肥瘦嘅猪腩肉,每条蒜泥白肉厚薄均匀。配上川式麻辣酱,辣得好过瘾。个底仲有d青瓜丝配搭。✿ 烤北京填鸭🦆🦆半只 $198一入到餐厅就俾佢个片鸭区&旁边嘅半开放烤鸭炉吸引住,于是order咗半只试吓。鸭皮烤得好脆口,鸭肉已去骨,肉质软嫩。卷皮厚度适中,配上甜酱、大葱&青瓜,好滋味。✿ 南翔生煎包 $98生煎包外皮好酥脆,一咬落去爆哂汁,食果阵小心啲肉汁辣亲个嘴🫢 馅料好充足,啖啖肉好满足!✿茉茶泡泡x蜜桃泡泡 🍹$34✿茉茶泡泡x葡萄柚荔枝泡泡 🍹$34本身无谂住叫野饮,见佢最新推出,咁就叫来试吓。一饮落去,几香茶味,有一股浓厚嘅茉莉花香味,再配合埋蜜桃/葡萄柚荔枝,好fresh😝😝身为茶控,我几钟意🧏🏻♀️总结🫦烤北京填鸭半只适合2人进食,如果3-4人建议order一只。呢间海港城人龙店只有walk in拎飞,想试嘅朋友要留意佢下午有落场时间,晚市5:30pm开始入座,迟咗去到就可能要拎飞啦!可以用海港城coupon,折咗之后都
✿ 凉菜 川味蒜泥白肉🥓🥓 $108
✿ 烤北京填鸭🦆🦆半只 $198
鸭皮烤得好脆口,鸭肉已去骨,肉质软嫩。
卷皮厚度适中,配上甜酱、大葱&青瓜,好滋味。
✿ 南翔生煎包 $98
✿茉茶泡泡x蜜桃泡泡 🍹$34
✿茉茶泡泡x葡萄柚荔枝泡泡 🍹$34
总结🫦
烤北京填鸭半只适合2人进食,如果3-4人建议order一只。呢间海港城人龙店只有walk in拎飞,想试嘅朋友要留意佢下午有落场时间,晚市5:30pm开始入座,迟咗去到就可能要拎飞啦!可以用海港城coupon,折咗之后都几抵食🤭🤭
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
城中鸭子