2025-01-08
羲和雅苑⭐️驰名烤鸭⭐️张氏狮子头⭐️椰皇花胶炖鸡汤⭐️孜然羊架⭐️辛辣秋葵⭐️京式小笼包上星期同屋企人去左海港城嘅羲和雅苑食饭。椰皇花胶炖鸡汤系全晚最钟意嘅菜式。汤底清甜,椰子香味劲浓郁,饮完后感觉好滋润。片皮鸭有三种食法,第一种食法用鸭皮配爆炸糖,第二种系鸭胸肉配黄芥末,而第三种就系传统食法。烤鸭皮脆肉嫩,配上特制嘅甜面酱同青瓜,再卷住薄饼食,每一口都可以感受到烤鸭嘅油香,同时又唔会觉得油腻,好食。张氏狮子头大大粒,肉质松软,配上浓郁嘅汤汁,每一口都充满咗肉香。餐厅知道狮子头嘅味道比较浓,所以好贴心咁样配咗一小碗白饭俾我哋,呢一个服务真系要赞一赞。孜然羊架烧得刚刚好,每一块都烧到外焦内嫩,孜然味同埋羊味都好浓郁。京式小笼包皮薄馅靓,咬落去爆晒汁,对于钟意食小笼包嘅人嚟讲真系每一口都充满幸福感。
⭐️驰名烤鸭
⭐️张氏狮子头
⭐️椰皇花胶炖鸡汤
⭐️孜然羊架
⭐️辛辣秋葵
⭐️京式小笼包
上星期同屋企人去左海港城嘅羲和雅苑食饭。