2024-03-29
今日嚟到呢一间系为海港城嘅烤鸭,地铁站行过嚟大概都知系需要10分钟后距离,如果讲地理位置嚟讲我都觉得系几方便,而且喺附近行嘅就可以喺附近嘅商场入边shopping,真系好方便 ,同埋环境嚟讲都算唔错!烤鸭半只😎,嚟到呢一间餐厅点可以唔试吓佢传统嘅名菜,就系传统嘅烤鸭,烤鸭总共可以有三个唔同嘅部位,再配埋热辣辣正嘅包皮,再加埋唔同嘅馅料再配制一齐食。餐厅嘅店员首先推介我哋就咁加爆炸糖点埋佢嘅脆皮而食,呢一个配搭令到成个口感冇咁油腻,亦都觉得非常特别,令我同朋友都觉得非常有惊喜,从来都冇试过一个配搭,口感上亦都非常特别,真系唔错。然后就系加埋热辣辣蒸嘅皮一齐食,本身以为餐厅位于大型嘅商场冇乜特别,点知到我喜出望外,每一件烤鸭都唔会太肥,而且热辣辣加埋所有配料嚟讲非常好食,呢个价钱嚟讲亦都唔算太贵,我觉得都算非常合理如果系尖沙咀区嚟讲嘅话,钟意食烤鸭嘅朋友绝对唔可以错过,呢一个真心好食😎小笼包😎,冇谂过呢一间餐厅嘅小笼包都咁好食,而且鄙薄馅靓再加埋入边嘅肉质非常有口感,我哋本身都系谂住加少少小食,我谂过佢系呢一个小笼包嘅做法都非常传统,价钱嚟讲真系唔算太贵,钟意食小笼包都可以试吓呢一个味道!
狮子头,呢一个菜系本身再加少少白饭系方便每一位顾客再加埋白饭嚟食用,狮子头再配白饭真系非常配搭,而且狮子头嘅调味亦都非常适中,绝对唔会话好咸嘅口感,加埋少少白饭食,简直就系正,而且口感松软非常适合大家!