餐厅: 海港薈 (康怡廣場北座)
资讯:

阿哗!话时话今日去咗「海港荟」,真系一个令人惊喜嘅早茶体验!🍽😍 呢度嘅点心,足足咁满足我呢个钟意饮茶嘅老饕。首先,有个酿茄子嚟讲,吱哩啪啦🍆,外皮炸到脆卜卜,一啖咬落去,茄子嘅鲜甜同埋啲酿料嘅咸香夹硬嚟,真系好match。肠粉呢,就真系哗啦,滑嘟嘟嘅𩠌皮,包住内里鲜嫩嘅虾仁或者烧卖真系啱晒口👌。再嚟呢,粉果就卖相普通,不过一剖开嘅时候,啲肉馅同冬菇味道就瀚出嚟,正宗得滞。至于牛肉球💃,哦,唔错㖞,软绵绵之中又带点弹牙,配埋啲甜酱汁,重口味嘅朋友应该会钟意。食嘢时,周围满满嘅人声杂噪,添咗几份热闹喜气,都算系一个正!总结嚟讲,「海港荟」嘅点心,就算你唔系啲嘢嘴刁,都会觉得满足。性价比高到无朋友,呢度变我饮茶嘅热门选择啦!下次又要齐齐嚟,分享美食喇!🥢🥟😋