同朋友食Lunch,听佢讲呢间海潮食堂几出名,于是试咗佢嘅手撕鸡菜饭,再配埋热咖啡($52外卖)。整体感觉好满足,绝对对得住价钱,仲食到好饱!食品部分手撕鸡菜饭:首先,份量真系够诚意,饭盒满到爆!鸡肉好多,完全唔使担心唔够𩠌。鸡肉撕得啱啱好,细丝细件,入口嫩滑,带啲咸香味,好啱配埋下面𠮶啲油润香口嘅菜饭。饭同鸡都系暖笠笠嘅,咁嘅天气食住真系舒服。唯一小小挑剔系个味偏咸,不过讲真,完全唔影响好味程度。⭐食品评分:5/5热咖啡:叫呢个热咖啡,系随餐附送嘅,虽然唔系高级咖啡馆嘅质素,但味道够热够顺口。搭配手撕鸡菜饭刚刚好,中和咗油润嘅口感,整体非常搭配。⭐食品评分:4/5环境与服务虽然系外卖,但出餐速度快,包装整齐,菜饭啲汁冇漏,仲保持到热度,啲细节做得几好。侍应态度有礼貌,执嘢俾你𠮶下仲会笑住同你讲声「多谢」,好感度即刻提升。⭐服务评分:4.5/5总体感受海潮食堂嘅手撕鸡菜饭真系一个抵食又够饱嘅Lunch选择,味道稳定,鸡多饭香,性价比高。如果你系追求实惠又够饱肚嘅餐点,呢间真系值得一试!⭐总体评分:5/5

食品部分

⭐服务评分:4.5/5

总体感受

⭐总体评分:5/5
2024-12-04
8 分钟 (外卖自取)