2023-04-04
呢间日式居酒屋🏮主打各款日式美食餐厅邻近观塘海滨再加埋日式风格嘅装潢喺呢到用餐真系几写意🔸蟹肉牛油果沙律呢道沙律份量都几多,配料亦都相当丰富,有牛油果同车厘茄。沙律面洒上大量蟹肉,在以日式麻酱同沙律菜一齐捞匀,食落感觉好清新🔸烧鱿鱼筒店员非常贴心,会帮手烧埋。鱿鱼筒好大件好新鲜,烧完之后口感好弹牙,食落味道亦都鲜味十足🤩🔸甲罗烧甲罗烧系我最爱嘅食物之一,呢间餐厅嘅甲罗烧都好高质,蟹肉同蟹膏都好足料。烧紧嘅时候已经散发出好香嘅香味😍烧完后就咁食或配梳打饼食都得👍🔸软壳蟹天妇罗师傅将原只软壳蟹拎去炸,上菜时都几壮观🤣软壳蟹揸得好酥脆,而且唔会好厚粉,点埋沙律酱好好味😙🔸牛油炒杂菌上菜时已经香气扑面,师傅配埋洋葱同香葱一齐炒,令到口感更具层次,加埋用牛油炒,十分好味😋🔸蛋黄酱焗蚝只蚝都几大只,再加上蛋黄酱焗到好金黄,就系睇到流晒口水🤤食落蚝肉好肥美,同蛋黄酱好夹🤣🔸日式牛肉乌冬牛肉食落好嫩滑,牛味香浓。乌冬滑溜弹牙,个汤底清清哋几好,加埋金菇、生菜、鸣门卷等等嘅配菜一齐食就仲夹☺️
主打各款日式美食
餐厅邻近观塘海滨