2004-08-21 58 浏览
曾几何时, 呢度同位于山林道既大寿日本料理, 都系公司饭堂(尤其系后者, 我地一班同业都经常碰口碰面, 可惜经营上多番变动, 熟悉既面孔相继离去, 食品质素下降, 我地惟有转场, 唉!)讲番九州, 今次10点后去到, 已经系late dinner时段, 下层地铺冇人坐, 上层都只系坐著6,7台客, 可能因为人少关系, 整晚既服务相当唔错!两枝公叫左两款刺身, 分别系油甘鱼同海胆, 辣酒煮翡翠螺, 汁烧银雪鱼, 鳗鱼炒饭, 甜品我地order左菠萝雪葩同vanilla雪糕。两款刺身好新鲜, 特别系个d海胆, 份量系足足一大板, 又甜又甘香, 真系ichiban!辣酒煮翡翠螺d汁好甜好辣, 螺肉好味得黎够咬口, 每一口都系享受(自从品味一族折左之后, 可以食螺既地方越黎越少, 起码要好食又唔会肚泻丫嘛), 汁烧银雪鱼好甜好滑, 鳗鱼炒饭同甜品就冇乜惊喜, 一般货色咁啦, 埋单hkd570. 合理!