2021-02-11 475 浏览
今日年三十, 谂住同女朋友食好 d, 去左呢度食个好少少既 Lunch, 见 OP d 好评都好似唔错, 所以就试一试. 系 OP book 左台. 咁去到就安排左我地坐, 拎左个 QR Code 叫我地落单, 咁佢入面有 d 午市堆介同丼饭咁. 见佢午市有个海胆爆丼 $288, 咁就试下啦, 见佢幅图都几肥美下, 另外叫左个T12 寿司定食 set $178. 咁首先个爆丼黎先, 咁比我地想像中有出入的细碗, 不过唔紧要如果海胆系甜ge. 谂住 $288 咁 ge size 会有 d 水准, 点知真系出乎意料之外地伏, 平时食既海胆唔好食最多都系腥, 呢间有 1, 2 件算正常味但唔甜. 但其他 round 5,6 旧海胆佢唔系腥, 系好似有重金属味咁. 开头以为系品种问题, 但有几件异常重金属, 完全唔知佢系咩品种既海胆...福岛? 唔紧要啦, 咁同 staff 讲返, 叫佢地 aware 下 d 海胆有问题, 个 staff 听完行去厨房, 之后返黎同我地讲佢试完无问题, 仲话 d 海胆琴日先送黎绝对唔会有问题 ... 其实系我同我女朋友味觉有问题定 d staff 已经食惯呢
... 其实系我同我女朋友味觉有问题定 d staff 已经食惯呢只味 ? 之后个 staff 讲完就行走左, 我心谂呢间野 d 服务态度就系咁 ? 中环有 d 咁既餐厅我都好出奇. 另外个寿司定食, 感觉上系好平平无奇, 应该寿司郎好食过好多, 呢餐真系比钱俾个胃受罪, 仲要年三十晚. D 好评真系不能尽信.
2021-02-11
庆祝纪念