一入到餐厅就见到好高尚既装修,店员带左我地去吧枱坐,仲送上一杯玄米茶同热毛巾我地每人叫左份寿司盛 ($368)有9款手握寿司、前菜、沙律、味噌汤、茶碗蒸同甜品,店员仲问我地有冇咩唔食,师傅话菜单会因应时令海鲜而转,保证大家食到既都系最当造既寿司前菜入面有魔芋、腐皮、竹轮,上面仲有木鱼丝刺身沙律,新鲜沙律菜加上油甘鱼刺身,开胃!寿司师傅准备好寿司碟,有腌萝卜、姜片同wasabi之后师傅就开始手握寿司饭,系鱼身加上少少 wasabi,再同饭握埋一齐,系鱼身抹上适量既豉油。师傅每上一件寿司既时候都会详细讲解食材日本宫城蚝 – 上面加左酸汁啫喱同葱花九州宫城盛产蚝,入口溶化,海水味既鲜甜留系口腔入面好长时间,入面既wasabi 分量岩岩好!!! 新鲜带子 – 上面洒左柚子皮带子非常厚肉鲜嫩,柚子皮带有甘香,2者加埋一齐好夹好清新日本真鲷 – 上面系昆布盐厚切既真鲷,肉质鲜甜又有弹性,有咬口得黎,鱼油分量充足! 昆布盐系口中咬耐d会更香油甘鱼腩 – 上面加左柚子胡椒油分重有入口即溶既感觉,柚子胡椒辣辣地,味道更丰富!!!深海池鱼王 – 上面系桔盐师傅话桔盐系佢地自制深海池鱼王肉质爽得黎又好肥美金

我地每人叫左份寿司盛 ($368)

前菜入面有魔芋、腐皮、竹轮,上面仲有木鱼丝

刺身沙律,新鲜沙律菜加上油甘鱼刺身,开胃!

寿司师傅准备好寿司碟,有腌萝卜、姜片同wasabi

日本宫城蚝 – 上面加左酸汁啫喱同葱花

新鲜带子 – 上面洒左柚子皮
带子非常厚肉鲜嫩,柚子皮带有甘香,2者加埋一齐好夹好清新

日本真鲷 – 上面系昆布盐

油甘鱼腩 – 上面加左柚子胡椒
油分重有入口即溶既感觉,柚子胡椒辣辣地,味道更丰富!!!

深海池鱼王 – 上面系桔盐
师傅话桔盐系佢地自制
深海池鱼王肉质爽得黎又好肥美

金目鲷 – 上面系松茸酱同炸卷葱丝
金目鲷系日本5大名鱼之一,师傅用火枪烧左外皮,劲重油香味,加埋松茸酱超香

拖罗 – 岩盐,芽葱
拖罗劲香鱼油味,油脂特别丰富,入口即溶,真系极品!!!

酱油渍吞拿鱼 –上面芝麻碎
吞拿鱼腌左20分钟,好够味!

九州海胆 – 梅盐
哗哗哗!!! 个海胆仲大份过下面个寿司饭,入口好清甜,食左咁多都唔会觉得滞,系满满既幸福感!!!

迷你丼
寿司饭上面有海赡、吞拿鱼蓉同飞鱼子,味道唔错!

日本冰菜最近赢左no.1,因为佢地冰菜既水珠比起其他国家果d更多更密!
冰菜非常爽脆,一咬落口,d水爆晒出黎!!! 果然系no.1!!!
日本士多啤梨好甜! 而果茄皮薄爽口,清甜多汁,师傅话每棵树都系得10粒果茄,每粒都包含左劲多营养!!!

茶碗蒸面层系碎既蟹肉,入面又有菇、鸡肉同白果,个蛋又鲜又滑!

味噌汤味道唔错

甜品可以简紫薯/柚子雪糕
紫薯味同柚子味劲突出,食到停唔到!!!