2016-07-21
今日约左表姐一齐放工去太子食饭。表姐住太子呢头,一直都留意左呢间小店好耐,佢同我讲话间店好特别,因为烧物会即叫即烧,而且每次行过都见食客order既野食好吸引。。所以今晚我地两个就决定来呢间餐厅医饱自己个胃啦你见到相的左边 有一个小档子 这就是即叫即烧既工作地方啦不停由大量食物既烧香味传出 吸引到不少途人停低望望店内座位不算太多,仲有少量既室外位置今晚餐厅食客都超多呀,所以我被安排到室外位置。。开初都有点失望 怕会热。。。但大家可以绝对绝对放心,因为我一滴汗都没有流。。唔系今日天气唔热,而系室外放了一部超超超大既风机。。根本上你系唔会感到热,而且坐了室外感觉都不错。。因为会闻到烧野食既风味,又可以见到途人被食物吸引而停下来望成餐晚餐感觉好地道餐厅既食品单有超多款既拉面,饭,串烧,小吃先来一客本店最出名的海胆饭见到成板海胆 第一个反应 系哗左一声超足料呀,成板上海胆鲜甜,完全没有腥味。我首先把生鸡蛋捞了白饭 之后再加上海胆加以拌匀,之后一啖一啖咁放入口口感真是好正,甜甜的海胆mix生鸡蛋。。真是绝配好快 我同表姐已经可以食晒成碗海胆饭之后即刻开动食呢个超香既鳗鱼饭鳗鱼大大件,而且香味十足
店内座位不算太多,仲有少量既室外位置
今晚餐厅食客都超多呀,所以我被安排到室外位置。。开初都有点失望 怕会热。。。但大家可以绝对绝对放心,因为我一滴汗都没有流。。唔系今日天气唔热,而系室外放了一部超超超大既风机。。根本上你系唔会感到热,而且坐了室外感觉都不错。。因为会闻到烧野食既风味,又可以见到途人被食物吸引而停下来望成餐晚餐感觉好地道 餐厅既食品单有超多款既拉面,饭,串烧,小吃
见到成板海胆 第一个反应 系哗左一声超足料呀,成板上海胆鲜甜,完全没有腥味。 我首先把生鸡蛋捞了白饭 之后再加上海胆加以拌匀,之后一啖一啖咁放入口口感真是好正,甜甜的海胆mix生鸡蛋。。真是绝配好快 我同表姐已经可以食晒成碗海胆饭
鳗鱼大大件,而且香味十足,配以秘制既酱汁 真的perfect
一口暖暖又肥美既鳗鱼。再加白饭 真是好好味 超满足。。而且呢个饭价格唔贵 鳗鱼份量十足,绝对十分抵食
即叫即烧 香气十足 啖啖肉 而且热辣辣
超大件。而且绵绵的 口感好得意
茄子完全吸收晒酱汁,完全带出茄子既香 甜而且完全唔会食完成口油
整体用餐十分满意,侍应好友善,服务很好,食物款式多,味道佳 而且烧物即叫即烧 很地道 有风味