2021-04-22
今次系我第二次食omakase,由于上次食完实在太难忘啦,所以就决定再战。今次朋友揾嘅呢间鮨幸又系喺铜锣湾,不过今次就食豪啲,食个海胆全宴,哈哈。佢几乎每道菜都有加海胆喺上面,而且绝不手软,但佢又唔会话为加而加,每样食材都会同海胆夹到,食得出师傅系有花过心思落个menu度,值得加分。佢啲海胆一啲腥臭都冇,仲要系甜架!食得出系日本货色黎,相当重本。但我估系海胆呢期当季所以先会有,如果系海胆迷嘅就快啲上去食啦, 真系极力推介呀!佢每一道料理都偏清淡为主,主要突出食材本身嘅味道,同埋防止其中一样食材太抢会令到其他失色,真系调节得好完美。加上佢每一碟无论系个碟本身定个攞盘都整得好靓好有心思,颜色都衬得好好,影相出黎好睇又有日本传统味道。最后佢个甜品一出黎我成个人溶左,注意系我溶,而唔系个甜品溶😂佢系一个鲷鱼烧咁嘅物体,但特别系其中一只居然系只熊仔,可爱感满分,女士们一定会好中意。