2016-03-16 2346 浏览
虽然结左婚,连Monkey Baby都就快出世,但系拍拖纪念日点可以唔庆祝呢? 老公今晚懒浪漫,成个星期前已经系咁话自己有做野,一早BOOK好枱同我浪漫一下…BOOK左6点半,我地5点就到了,谂住周围行下,欣赏下呢个邮轮码头(之前字去过),要讲讲佢既停车场,位好少,等左好耐先有位泊车呢!今晚试下佢个DINNER SET ($328)一位,都几贵。前菜系「风干巴马火腿菠菜苗沙律」。菠菜苗我真系无食过啊!平日食得多都系豆苗,碟上满满都是菠菜苗,叶好大块呀!食落好新鲜,直头鲜甜,好FRESH既感觉! 巴马火腿有几片,薄薄的,刀功要赞啊! 咸咸地既巴马火腿同菠菜苗一齐食,味道都几夹,一次享受林林的火腿同爽口到索索声既菠菜苗!柚子刺身煎带子: 绝对估唔到系得一只…个人就觉得会唔会少家左少少呢?虽然个卖相好靓,但系一只边度饱架…首先带子细,再加上D肉质好似老左D,食落都觉得韧,但系柚子味就好香,带子上面仲有几粒TIM!蟹肉南瓜汤: 谂左好耐饮白松露汤好呀定南瓜汤好XD,最后因为想BABY有营养多D,我点左南瓜汤。南瓜汤一黎到就好香啦,我好中意阵南瓜味,饮落好鲜甜可口,绝对系靓同新鲜既南瓜,我又好中

风干巴马火腿菠菜苗沙律
柚子刺身煎带子
蟹肉南瓜汤: 谂左好耐饮白松露汤好呀定南瓜汤好XD,最后因为想BABY有营养多D,我点左南瓜汤。南瓜汤一黎到就好香啦,我好中意阵南瓜味,饮落好鲜甜可口,绝对系靓同新鲜既南瓜,我又好中意黄色,见到个汤就觉得好靓啦! 个汤唔稀,食到啖啖南瓜肉,至于蟹肉就不在话下啦,完全食到一粒粒细细既蟹肉。
蟹肉南瓜汤
芝士焗全只波士顿龙虾: 主菜黎啦! 呢只龙虾真系唔系讲少,好大只呀!不过等既时间太耐了,等左半个钟先有得食=.= 芝士味好重,好香浓,但系又唔觉得腻。龙虾肉质厚实,味道好爽甜,系上等靓龙虾,而且龙虾无雪藏味,完全食到龙虾本来的清甜味!主菜真系主菜!好味!
芝士焗全只波士顿龙虾
算我老公够心思啦!今晚比佢100分呀!
2016-03-04
庆祝纪念