2024-01-13 552 浏览
今次去流浮山食到好掂既餐!开始先上嚟一嘢汤,肉滑汤鲜,就系啲鱼骨要小心啲。豉椒炒圣子皇有惊喜,圣子皇鲜嫩,点点豉香真系正。而家讲到个酥炸蚝,出面松脆到不得了,一啖落去,块面香口同埋肉香并存,食完个嘴仲回甘!芝士龙虾我谂好多食客都会点,芝士味浓但又啱啱好,龙虾肉质弹牙,好过瘾。龙趸两味我会赞下个炆,肉感仲要够滑,一啖一啖就咁消失咗👅;老实讲,椒盐濑尿虾都做得出色,咸咸地夹杂住微微既辣味,又脆又香!蒜蓉粉丝蒸蚌仔相当好食,蒸得啱啱好,啖啖蒜香。最后个炒饭真系几掂,米粒爽口又弹牙,啲虾仁又肥美。成个食体验,简直就系一场味蕾既狂欢派对🥳!哦,下次记得提早book位啊,唔系要等到收工都未必有位!👍🏼