2023-10-10
🍴手打安格斯牛肉汉堡配薯条配Kronenbourg 1664 Blanc HK$168餐厅由下午三点起就供应欢乐时光套餐,我哋叫咗汉堡同花香突出嘅1664,另有Asahi可以拣,海边饮下酒吹下水都几爽。面包松软,富牛油香气,安格斯牛肉够厚,肉汁充满牛味,烟肉炸到脆卜卜,一啖咬落去滋味爆发,唔使落黑松露蛋黄酱都已经好正,薯条亦金黄香脆,唔油腻。🍴辣肉肠炒鲜鱿鱼(辣)HK$88鱿鱼鲜甜弹牙,确系新鲜,辣肉肠增添几分咸香。🍴新鲜青口配秘鲁辣椒汁 (辣)HK$118新鲜青口嘅软滑的确远胜急冻货几条街,酱汁微辣之中带点清香,配海鲜几夹,放粒青口上多士,再淋上辣汁,令人回味。🍴油渍黄油鸡宾尼迪(辣)HK$118呢道菜以手撕鸡代替常见嘅手撕猪,调味类似熟悉嘅烧烤酱,特别之处系鸡肉经过油渍,口感如油封鸭肉般紧致,味道份外香浓。🍴Iced 85% Chocolate HK$54冇想像中咁苦,顺滑易入口。呢间分店仲特设Gelato车仔,钟意意式雪糕嘅你岂能错过?📍Urban Coffee Roaster (唐贤街)将军澳唐贤街29号蓝塘傲地下12号舖
🍴辣肉肠炒鲜鱿鱼(辣)HK$88
鱿鱼鲜甜弹牙,确系新鲜,辣肉肠增添几分咸香。
🍴新鲜青口配秘鲁辣椒汁 (辣)HK$118
🍴油渍黄油鸡宾尼迪(辣)HK$118
🍴Iced 85% Chocolate HK$54
冇想像中咁苦,顺滑易入口。
呢间分店仲特设Gelato车仔,钟意意式雪糕嘅你岂能错过?
📍Urban Coffee Roaster (唐贤街)
将军澳唐贤街29号蓝塘傲地下12号舖