2024-07-09 276 浏览
难得的长假期,同老公去chill吓,慢活的过一个休闲下午。带咗老公嚟南昌SOHO West嘅新分店,呢间分店有无敌大海景,环境优美,好度假风,适合打卡。粒粒鱼籽与三文鱼蛋黄酱饭卷好靓的饭卷,摆盘超精致,手机食先。丰富馅料嘅韩式饭卷上面放满咗蛋黄酱三文鱼蓉,上面再加上三文鱼子,口感非常丰富,里面嘅馅料好爽口,但黄酱三文鱼蓉好Creamy,再加上新鲜嘅三文鱼子,鲜味咸香。烧酱油黑毛猪白切紫苏拌饭超惹味嘅韩式拌饭,应该由啲韭菜同埋韩式泡菜辣酱拌制而成,猪腩片用酱油烧,好香,肉质软腍,肥而不腻。人生迷芒的芒果沙冰好靓嘅特饮,充满夏日色彩,差唔多半个芒果放在上边就装饰,好有特色。沙冰以芒果同柚子打成,味道清新,微甜,好好饮。济州柑橘乳酪呢杯系必叫嘅特饮,好靓,打卡一流。乳酪加上柑橘真系好好饮,健康又好饮。饮完饮品之后,上面个柑橘唔止系一个装饰,仲可以搣开嚟食,入面果肉好多汁,夏天食一流。芒芒夏日芒果窝夫 一客窝夫系呢间餐厅出名的甜品,今日我哋嗌嘅系芒果口味,卖相超吸引。窝夫层层叠起来,中间夹住鲜奶油及芒果片,酱汁更有芒果汁加上鲜果。窝夫外脆内软,充满牛油香气,夹住将云朵般轻盈的鲜奶油及芒果再蘸上

粒粒鱼籽与三文鱼蛋黄酱饭卷

烧酱油黑毛猪白切紫苏拌饭

人生迷芒的芒果沙冰

济州柑橘乳酪

芒芒夏日芒果窝夫 一客
窝夫系呢间餐厅出名的甜品,今日我哋嗌嘅系芒果口味,卖相超吸引。窝夫层层叠起来,中间夹住鲜奶油及芒果片,酱汁更有芒果汁加上鲜果。窝夫外脆内软,充满牛油香气,夹住将云朵般轻盈的鲜奶油及芒果再蘸上芒果汁一齐吃,非常满足。