2021-06-07
估唔到Sheraton Hotel 一带有唔少bar,周末跟朋友一齐黎chill 下。la rosabelle 除左出名欧式古典风格 ,酒吧提供多国菜既食物质素都令人回味🍃户外氛围相当唔错,有草地,位置近海,仲欣赏到黄昏景致🤎室内古典装潢更讲究,再加上墙上一幅幅既名画,侊如成为古堡既宾客。偌大的餐厅环境,仲有大电视同桌球枱可以比客人消遣。🐖German Pork Knuckle $228店员几热情,主动帮我地切好猪手,仲一边唱歌 ♪( ´θ`)ノ 一切开,猪手热气腾腾,不断冒出白烟,仲见到粉红色肉质相当鲜嫩。猪手份量几大,即使摆左一阵,外皮依然脆卜卜好crispy 。伴碟仲有薯条同一大碗酸椰菜Sauerkraut,开胃又解腻。🐟Grilled Whole Seabass $228原条海鲈鱼上碟,都相当大条。几钟意佢用左chilli salsa 酱,一大扎Rosemary 同lemon 去烹调,好惹味,肉质亦有几浓既鱼鲜味。伴碟有唔少烤杂菜,其中粟米特别香甜。🌜Happy hour 既饮品价钱几抵Mojito $68 薄荷叶香味好出Fruit Punch $45 酸酸甜甜~
🍃户外氛围相当唔错,有草地,位置近海,仲欣赏到黄昏景致
German Pork Knuckle
German Pork Knuckle
🐖German Pork Knuckle $228
🐟Grilled Whole Seabass $228
🌜Happy hour 既饮品价钱几抵
Mojito $68 薄荷叶香味好出
Fruit Punch $45 酸酸甜甜~