2021-07-28
女友突如其来星期一放假,本身谂住去同佢去行下屋企附近间Donki,顺便系附近海滨食个轻松下午茶之前有食开哩间AMARE Bistro & Wine, 平时闲日放假都有落去食下(因为3点 Happy Hour 买一送一)去嘅途中咁啱佢地派传单话有港女Tea食,女友见到就即刻两眼发光话要去... 我就无咩所谓,最紧要佢决定到食咩,唔洗我烦!哩一个港女Tea有咸有甜嘅嘢食,我就钟意食佢地个burger 仔同个Scone,个Scone 仲要配埋Cotton Cream同果酱俾我地女友就钟意食“所有”甜嘅野,同埋个Mozzarella芝士多士,芝士上面有啲黑醋,酸得嚟唔会呛喉,几好食!因为有几款野食唔知系咩嚟,问左侍应好几次,好在佢无嫌我地烦,哈哈!价钱方面$328(有加一),另外加+38有得任饮茶/果汁/汽水,+88有得任饮Prosecco任饮Prosecco系几吸引,陪女朋友去其他地方食港女Tea,有几间要加钱先得一杯香槟/Rosé,哩支Prosecco够dry同够汽,可惜女朋友酒力麻麻地,如果唔系应该可以饮得哂餐厅入面啲Prosecco题外话,佢地咖啡系用illy 咖啡豆,我自己几喜欢哩