2021-10-20 196 浏览
今日同女朋友两个都番工番得太攰啦,两个人都唔想咁早起身出街,结果等到我地都自然醒先出门口。呢间小店开左都一段时间,中午行过都好多人食,又唔钟意排队,所以一直都无试过😅今日呢个时段两三点真系非常好,无人等位真系一流,入到去最入面有一排吧枱系望到出面,超级正!天气十分好,完美!!!😍呢间餐厅叫小茶角系有原因:小—地方较小茶—有好多茶类饮品角—牛角包呢一类小店都有个共通点,就系好有心机做好每一样食物,款式唔算多但系两款食物都绝对对得住价钱✨牛魔王酥脆既牛角包配芝士同汉堡,加上清新既配菜,层次丰富。热辣辣牛角包一咬落去就一层一层咁碎开好好味呀,唔知仲会唔会系佢地自己做?就算系现成,会将包翻热已经唔系咁多餐厅肯做。隔离既薯角一样都够热够脆,出餐时间有夹过。系讲求速食既香港入面,睇得出店主落足心机咁做好每件食物!珍宝小茶角一个咁美好放松既下午,配番个All Day Breakfast绝对系一个好选择。呢份餐点用黎打卡真系无得输,金色餐具搭配色彩丰富而且营养十足既食物充份勾起左人既食欲。每样食物既温度都恰到好处,热盘够热,冷盘唔会一早拎出黎放到暖哂。虽然食物味道唔会令人感到惊艳,但再一次为店家用心而

呢间餐厅叫小茶角系有原因:
小—地方较小
茶—有好多茶类饮品
角—牛角包

牛魔王

牛魔王

珍宝小茶角

珍宝小茶角
一个咁美好放松既下午,配番个All Day Breakfast绝对系一个好选择。呢份餐点用黎打卡真系无得输,金色餐具搭配色彩丰富而且营养十足既食物充份勾起左人既食欲。每样食物既温度都恰到好处,热盘够热,冷盘唔会一早拎出黎放到暖哂。虽然食物味道唔会令人感到惊艳,但再一次为店家用心而感叹。

珍珠奶茶
呢两年无得去旅行,好挂住台湾呀~呢杯奶茶点既方式就令我记起台湾啦,甜度同冰量都好似台式饮品店咁细心,可以拣半糖少糖、半冰少冰微冰,认真体贴同有台湾感觉。而味道就正正常常,珍珠软硬度都适中。

芝士奶盖四季春
邪恶既奶盖配上清爽既四季春,无得输!!如果钟意饮芝士奶盖既朋友唔可以错过,大大杯,食完野之后慢慢坐住饮非常合适!
2021-07-07
  • 牛魔王